Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jó az immunrendszernek és a csontoknak is
  2023-11-09 15:32:57, csütörtök
 
 



Biztosítja az immunrendszeri védelmet és jó a csontoknak: sárgarépa - őszi fűszeres sárgarépatea-recepttel

A sárgarépát nagyon sokan kedvelik, hiszen tele van tápanyaggal, többek között vitaminokkal, ásványi anyagokkal, béta-karotinnal, rostokkal és antioxidánsokkal. Rengeteg előnye létezik az egészségre, így jól tesszük, ha rendszeresen fogyasztjuk, akár önmagában, akár köretként húsételek mellé vagy nyersen salátában. Milyen előnyei vannak a sárgarépának az egészségünkre? Mutatjuk a válaszokat.

A sárgarépa tartalmaz szelént, mangánt, rezet, cinket, káliumot, foszfort, magnéziumot, vasat, kalciumot, B12-vitamint, folátot, B6-vitamint, K-vitamint, E-vitamint, D-vitamint, C-vitamint és A-vitamint.

A sárgarépa nagyon alacsony glikémiás indexszel rendelkezik, így nagyon hasznos lehet a PCOS-ben, azaz a policisztásovárium-szindrómában szenvedők számára.

Ez a zöldség glutationt is nagy mennyiségben tartalmaz. Ez egy olyan fontos tápanyag és antioxidáns, amely nagyon hatékonyan képes kezelni az oxidatív stresszt, illetve csökkenteni a májkárosodást is. Flavonoidokban és béta-karotinban is rendkívül gazdag. Mindkettő nemcsak megtámogatja, hanem serkenti is a májfunkciókat. A béta-karotin még a májbetegségekkel szemben is védelmet jelenthet.

Ha rendszeresen nyersen fogyasztunk sárgarépát, akkor még az orális egészségünket is fenntarthatjuk, hiszen fokozza a szájüreg egészségét, mivel semlegesíti a szájüregben található baktériumokat.

A sárgarépa a koleszterin felszívódását is csökkentheti, és segít megnövelni a szervezetben az antioxidáns-szintet. Ez a hatás pedig a szív- és érrendszer egészségét hivatott védeni. A sárgarépában egy pektin nevű rost található, ennek köszönhető a koleszterinszint csökkenése.

A sárgarépa béta-karotin-tartalma a szervezetben A-vitaminná alakul, ami pozitívan hat a csontsejtek anyagcseréjére. Nem mellesleg a sárgarépában található karotinoidok a csontegészséget tartják fenn és javítják.

Az A-vitamin ezen kívül az immunrendszer működésére és egészségére is pozitív hatást gyakorol, illetve segít megelőzni a fertőzéseket. A zöldség C-vitaminban is bővelkedik, amely szintén egy nagyszerű immunerősítő vitamin, emellett fokozza a kollagéntermelést és segíti a gyorsabb sebgyógyulást is.

Egy vizsgálat során azt a megállapítást tették, hogy azok a személyek, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek, gyakran A-vitamin-hiányosak. Már csak ennek a krónikus betegségnek a megelőzése érdekében is érdemes rendszeresen sárgarépát fogyasztanunk.

A sárgarépatea magas C-vitamin- és tápanyagtartalmának köszönhetően segít az immunrendszer erejének növelésében. Az ital rendszeres fogyasztása növeli az erek rugalmasságát és erejét, illetve javítja a szív- és érrendszer működését. A sárgarépa antioxidánsai biztosítják a vér és a szövetek tisztítását a toxinoktól és a méreganyagoktól. A-vitamin-tartalma javítja a bőr állapotát, erősíti a körmöket és a haj szerkezetét. A sárgarépatea jót tesz a csontrendszernek és a pajzsmirigynek is.

A sárgarépából remek tea készülhet, mutatjuk is a receptet. A teát szárított sárgarépából készítjük. Válasszunk nagy méretű, szép, egészséges répákat a teához. Mossuk meg alaposan a zöldséget, majd hámozzuk meg. Ezután nagyon vékonyan reszeljük le a sárgarépát, de le is darálhatjuk. A vékonyra szeletelt répát sütőben legalább 100 fokon nagyon óvatosan ki kell szárítani. Nyáron ez a folyamat a napon is megtörténhet. Ezért is kell nagyon vékonyan szeletelni, reszelni, mert így könnyebben távozik a zöldségből a nedvesség. Naponta többször is át kell forgatni, hogy alaposan kiszáradjon. Ha ez megtörtént, zárható üvegben kell tárolni, mert ebből veszünk majd ki kisebb-nagyobb adagokat a tea és egyéb sárgarépás ital elkészítéséhez.

Őszi sárgarépatea hozzávalói:
1,5 liter víz,
4 evőkanál szárított sárgarépa,
egy teáskanál szegfűszeg,
1 fahéjrúd,
citrom és méz.

Elkészítése:
Tegyük fel a vizet forrni, adjuk hozzá a sárgarépa-reszeléket és a fűszereket. Ha elkészült, szűrjük le, mézzel és citromlével fogyaszthatjuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: májbetegségekkel, antioxidánsokkal, csontrendszernek, cukorbetegségben, koleszterinszint, méreganyagoktól, csontegészséget, anyagcseréjére, immunrendszeri, fogyaszthatjuk, elkészítéséhez, flavonoidokban, pajzsmirigynek, fenntarthatjuk, sebgyógyulást, egészségünket, megállapítást, immunrendszer, baktériumokat, felszívódását, egészségünkre, májkárosodást, antioxidánsai, fogyasztanunk, rugalmasságát, májfunkciókat, megtámogatja, szindrómában, mennyiségben, csökkentheti, rendszeresen, immunerősítő, sárgarépatea, köszönhetően, sárgarépából, megtörténhet, immunrendszeri védelmet, sárgarépát nagyon, sárgarépa tartalmaz, sárgarépa nagyon, zöldség glutationt, olyan fontos, oxidatív stresszt, májbetegségekkel szemben, orális egészségünket, szájüreg egészségét, szájüregben található, koleszterin felszívódását, hatás pedig, pektin nevű, koleszterinszint csökkenése, szervezetben A-vitaminná,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyon különös  Sose bánj semmit  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png virág  Mai harmónia kártyám  Ágai Ágnes – Csendélet  Éretlen vers  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Hogy lehet megtartani  s immár én is felragyogva, ért...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Annuska bar...  Radikális szeretet  George Gordon Lord Byron: Inez...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Erdőn  Boldog születésnapot a ma ünne...  Zilahy Lajos gondolata  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Egy hatékony szolga  Hazára minden embernek szükség...  Tavaszi kép  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Nagyon különös  Png ház  Png nő  Facebookon kaptam  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Próbálj meg ...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Elköszönt  Png lepke  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Krisztinától  Kaffka_Margit  Reménység és erő Krisztustól e...  Adakozás  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  A sors  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Április 20  Rátalálsz  Próbálj meg ...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Nem számIt  Zilahy Lajos gondolata  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Mindig jusson idő nevetni  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szép estét kedves látogatóimna...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A televizió nem a kultúrát kép...  Paul David Tripp Április 20  Csak a fogyatkozás látható  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Gyökössy Endre - Virágok virág... 
Bejegyzés Címkék
immunrendszeri védelmet, sárgarépát nagyon, sárgarépa tartalmaz, sárgarépa nagyon, zöldség glutationt, olyan fontos, oxidatív stresszt, májbetegségekkel szemben, orális egészségünket, szájüreg egészségét, szájüregben található, koleszterin felszívódását, hatás pedig, pektin nevű, koleszterinszint csökkenése, szervezetben A-vitaminná, csontsejtek anyagcseréjére, sárgarépában található, csontegészséget tartják, immunrendszer működésére, zöldség C-vitaminban, nagyszerű immunerősítő, gyorsabb sebgyógyulást, vizsgálat során, megállapítást tették, krónikus betegségnek, megelőzése érdekében, sárgarépatea magas, immunrendszer erejének, ital rendszeres, erek rugalmasságát, sárgarépa antioxidánsai, szövetek tisztítását, sárgarépából remek, teát szárított, vékonyra szeletelt, teáskanál szegfűszeg, vizet forrni, májbetegségekkel, antioxidánsokkal, csontrendszernek, cukorbetegségben, koleszterinszint, méreganyagoktól, csontegészséget, anyagcseréjére, immunrendszeri, fogyaszthatjuk, elkészítéséhez, flavonoidokban, pajzsmirigynek, fenntarthatjuk, sebgyógyulást, egészségünket, megállapítást, immunrendszer, baktériumokat, felszívódását, egészségünkre, májkárosodást, antioxidánsai, fogyasztanunk, rugalmasságát, májfunkciókat, megtámogatja, szindrómában, mennyiségben, csökkentheti, rendszeresen, immunerősítő, sárgarépatea, köszönhetően, sárgarépából, megtörténhet, szervezetben, sárgarépában, karotinoidok, sárgarépának, fertőzéseket, vitaminokkal, fogyasztunk, szájüregben, darálhatjuk, kiszáradjon, rendelkezik, antioxidáns, csökkenteni, koleszterin, fogyasztjuk, szerkezetét, fogyasztása, növelésében, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3055
  • e Hét: 27946
  • e Hónap: 59432
  • e Év: 264133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.